- Tutaj jesteś:
- Strona główna
- Aktualności
- Warsztaty kulinarne dla nauczycieli gastronomii
Warsztaty kulinarne dla nauczycieli gastronomii
Projekt „Młodzi Szefowie Kuchni”.
19 września pani Agnieszka Chudy i pan Bartłomiej Wróblewski rozwijali swoje umiejętności podczas warsztatów kulinarnych dla nauczycieli gastronomii organizowanych w ramach projektu „Młodzi Szefowie Kuchni”. Spotkanie przebiegało w jesiennym klimacie smaków – uczestnicy przygotowywali m.in. krem z kalafiora i maślanki, purée z dyni z rodzynkami, pesto szpinakowe oraz sernik na zimno z gruszką i pietruszką.
Projekt obejmuje dwa etapy: pierwszy to szkolenie dla nauczycieli, drugi – działania realizowane w szkołach. Pedagodzy, wyposażeni w nabiał dostarczony w ramach programu, przeprowadzają podobne warsztaty ze swoimi uczniami.
Było inspirująco i smacznie








